Klimatprojekt i Mälardalen https://klimatprojekt.se/ Din lokala leverantör av kompletta, nyckelfärdiga, solcellsanläggningar och laddboxar. Mon, 21 Dec 2020 12:06:53 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://klimatprojekt.se/wp-content/uploads/2021/09/cropped-cropped-klimatprojekt-social_04-1-32x32.jpg Klimatprojekt i Mälardalen https://klimatprojekt.se/ 32 32 Året som gått och året som kommer https://klimatprojekt.se/tillbakablick-2020/ Mon, 21 Dec 2020 12:06:53 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=2212 Året 2020 bjöd på en stark start, en annorlunda vår och sommar, och ett starkt avslut. Vi tror på en ljus framtid med fler hållbara projekt, och flyttar snart till större lokaler!

Inlägget Året som gått och året som kommer dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Året 2020 bjöd på en stark start, en annorlunda vår och sommar, och ett starkt avslut. Vi tror på en ljus framtid med fler klimatprojekt, och flyttar snart till större lokaler!

Året 2020 startade riktigt bra. Vi hann bygga 14 solcellsinstallationer under januari–mars innan Coronakrisen slog till. Ytterligare 10 anläggningar byggdes under april–maj men antalet nya beställningar minskade kraftigt. I osäkra tider håller många hushåll hårt i plånboken, det har märkts tydligt i hela solcellsbranschen.

Vårt uppskattade koncept med informationsmöten på olika orter, nära potentiella kunder, var inte längre genomförbart. Liksom många andra fick vi tänka om, och hitta andra sätt att nå ut.

Statliga stöd försvann och kom tillbaka i ny form. I somras stängdes möjligheten att ansöka om det gamla statliga solcellsstödet, men snart lanserades ett nytt solcellsstöd. Det börjar gälla den 1 januari 2021. Det nya stödet avser enbart privatpersoner, det fungerar ungefär som ROT/RUT med avdrag direkt på fakturan, och ger ca 15 % bidrag på solceller och 50 % på laddboxar och batterier!

Under hösten fick vi återigen igång försäljningen efter den svaga våren och sommaren. Vi har nu avslutat året med en kraftig spurt, och vi har byggt upp en bra orderstock. Med det nya statliga stödet för privatpersoner på plats ser vi fram emot ett starkt 2021!

I år har vi lanserat två större nyheter. Under våren började vi installera laddboxar för säker och snabb laddning av elbilar och laddhybrider. Och efter sommaren installerade vi vår första markplacerade solcellsanläggning – ett prisvärt alternativ om taket är olämpligt eller ligger i ogynnsamt väderstreck.

Vi fortsätter jobba för en hållbar framtid med mer solceller, fler elbilar och nya hållbara projekt. Därför flyttar vi snart till större lokaler i Stenvreten-området i Enköping. Håll koll på vår hemsida eller följ oss på Facebook för mer information om flytten!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi har byggt solcellsanläggningar i Enköping, Västerås, Bålsta, Sala, Heby och Köping.

Inlägget Året som gått och året som kommer dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Nytt kontrakt på 54 kW solceller https://klimatprojekt.se/nytt-kontrakt-solceller/ Wed, 16 Dec 2020 08:40:20 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=2181 Igår skrev vi kontrakt med ett lantbruk i Fjärdhundra om installation av 54 kW solceller. 159 paneler ska förse gården med 50 000 kWh/år grön el. Investeringen tar oss närmare en hållbar framtid såväl för detta lantbruk som för oss alla på jorden.

Inlägget Nytt kontrakt på 54 kW solceller dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Igår skrev vi på Klimatprojekt i Mälardalen AB kontrakt med ett lantbruk i Fjärdhundra om installation av en större solcellsanläggning. 159 paneler med en sammanlagd effekt på 54 kW ska förse gården med 50 000 kWh/år grön el. Investeringen tar oss närmare en hållbar framtid såväl för detta lantbruk som för oss alla på jorden.

Kontraktet har ett värde på cirka 400 tkr exklusive moms, vilket ger kunden en beräknad återbetalningstid på högst 8 år. Solceller är en mycket lönsam och riskfri investering; de producerar som mest vid stunder då elpriset ofta är högt, dvs. dagtid soliga dagar. (Låga elpriser inträffar framförallt blåsiga stunder med sämre väder, när vindkraften ger överskott.)

Panelerna till denna gård i Fjärdhundra kommer från holländska DENIM och monteras på två plåttak med infästningssystem från svenska WELAND STÅL. Likström från solcellerna omvandlas till växelström i tre växelriktare från österrikiska FRONIUS.

Solcellsanläggningen kommer att byggas under februari-mars 2021, om vädret tillåter, och blir därmed klar i tid att möta vårsolen i april. Högsäsong för solcellernas elproduktion startar redan i början av april och håller i sig till slutet av september.

Vi fortsätter att utveckla vår verksamhet mot såväl lantbruk som privatpersoner. Nu är helt rätt tid att beställa solceller!

Inlägget Nytt kontrakt på 54 kW solceller dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Nytt investeringsstöd för solceller https://klimatprojekt.se/nytt-investeringsstod/ Tue, 13 Oct 2020 15:02:10 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=1862 Ett nytt avdrag för gröna investeringar ser ut att introduceras vid årsskifte. Stödet gäller privatpersoner och föreslås vara 15 % för solceller och 50 % för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon, och får uppgå till högst 50 000 kronor per person och år.

Inlägget Nytt investeringsstöd för solceller dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Ett nytt avdrag för gröna investeringar ser ut att introduceras vid årsskifte. Det omfattar solceller, batterier och elbilsladdare och gäller privatpersoner. Förslaget är ute på lagrådsremiss och är tänkt att ingå i budgetpropositionen för 2021. Det är alltså inte fastställt än, men införs sannolikt fr.o.m. 1 januari 2021.

Stödet föreslås fungera på liknande sätt som rot- och rutavdraget så att köparen kan ta del av skattelättnaden direkt. Stödet föreslås vara 15 % för solceller och 50 % för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon, och får uppgå till högst 50 000 kronor per person och år. Till skillnad från rotavdraget gäller detta nya gröna avdrag även för nybyggda hus.

För företag och bostadsrättsföreningar är förslaget att solcellsstödet (som tidigare var 20 %) ska landa på 10 % efter årsskiftet. Solceller förblir därmed en mycket lönsam affär som sänker företagets eller brf:ens elkostnader i många år framöver.

Under den återstående delen av 2020 kan privatpersoner nyttja det vanliga rotavdraget som motsvarar 9 procent av den totala investeringskostnaden.

Klicka på någon av knapparna nedan eller bläddra i meny, och läs mer om vad vi erbjuder:

Inlägget Nytt investeringsstöd för solceller dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Laddboxar https://klimatprojekt.se/ny-laddboxar/ https://klimatprojekt.se/ny-laddboxar/#respond Fri, 27 Mar 2020 12:52:20 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=1083 Ladda elbilen säkert och snabbt med laddbox! Vi säljer smarta laddboxar från välkända svenska GARO. Du vet väl att du kan få 50 % i bidrag?

Inlägget Laddboxar dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Vill du framtidssäkra ditt hushåll och redan nu eller inom en snar framtid ladda en elbil? Då är laddbox en mycket bra investering. Elbilar är framtiden och det är viktigt att man kan ladda på ett säkert och snabbt sätt.

Med laddbox kan du ladda från två mil per timme med enfas-anslutning, eller minst fyra mil per timme med trefas-anslutning. Laddning från ett vanligt vägguttag kan man göra i undantagsfall, men ger inte ens en mil i timmen.

Vi saluför laddboxar från svenska GARO som är en välkänd leverantör av material till elinstallationer. Deras robusta och hållbara boxar finns i många utföranden som passar både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Samtliga laddboxar är utrustade med godkänd energimätare så att du kan söka bidrag från Naturvårdsverket – halva kostnader för material och installation kan du få tillbaka av staten!

Lokaltidningen EnköpingDirekt skrev om oss den 29 februari 2020:

Inlägget Laddboxar dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
https://klimatprojekt.se/ny-laddboxar/feed/ 0
Tillbakablick 2019 https://klimatprojekt.se/tillbakablick-2019/ https://klimatprojekt.se/tillbakablick-2019/#respond Fri, 24 Jan 2020 07:14:22 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=1039 2020-01-24: Under 2019 växte vi kraftigt. Vi fick in 80 beställningar, utökade vår personalstyrka och anlitade fler montörer och elektriker. Året avslutades med medlemskap i Svensk Solenergi.

Inlägget Tillbakablick 2019 dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
2019 kännetecknades av stark tillväxt. Vi fick in 80 beställningar, mot 35 beställningar under 2018. Våra kunder köpte 3000 solcellspaneler med en sammanlagd effekt på 925 kW, dvs. nästan lika mycket som den stora solcellsparken längs E18 mellan Enköping och Västerås.

Liksom tidigare år har merparten av våra byggen varit privatägda villor, men även ett flertal lantbruk däribland vår största anläggning på 51 kW.

För att kunna växa behövs bra personal. Vi har utökat vår egen styrka inom försäljning, kundsupport och byggledning samt anlitat (och utbildat) nya takmontörer och elektriker.

Under senhösten har vi blivit godkända som medlem i branschföreningen Svensk Solenergi, en underbar avslutning på året.

Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya kunder och nya solcellsbyggen. Vi fortsätter driva på för mer klimatvänlig el, på väg mot helt förnybar energiproduktion i ett hållbart samhälle!

Inlägget Tillbakablick 2019 dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
https://klimatprojekt.se/tillbakablick-2019/feed/ 0
500 kW solceller i år https://klimatprojekt.se/500-kw-solceller-i-ar/ https://klimatprojekt.se/500-kw-solceller-i-ar/#respond Fri, 27 Sep 2019 15:23:04 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=716 2019-09-20: Häromdagen passerade vi en stor milstolpe: nu har vi installerat mer än 500 kW solceller hos våra kunder. Drygt 1800 paneler hos 50 kunder beräknas ge ca 500 000 kWh grön el, varje år.

Inlägget 500 kW solceller i år dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Häromdagen passerade vi en stor milstolpe: nu har vi installerat mer än 500 kW solceller hos våra kunder. Drygt 1800 solcellspaneler hos 50 kunder beräknas ge ca 500 000 kWh grön el, varje år.

Vår största solcellsinstallation hittills är drygt 50 kW: 170 paneler monterades mot öst och väst på en gård i Sala kommun, och förväntas bidra med 40 000 kWh koldioxidfri el årligen. I andra änden på skalan finns vår minsta installation som består av 13 paneler. Vi levererar solceller till alla, oavsett takets storlek.

Inlägget 500 kW solceller i år dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
https://klimatprojekt.se/500-kw-solceller-i-ar/feed/ 0
2019: Västerås, Heby och Sala https://klimatprojekt.se/2019-vasteras-heby-och-sala/ https://klimatprojekt.se/2019-vasteras-heby-och-sala/#respond Sat, 05 Jan 2019 15:50:21 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=475 2019-01-05: I år startar vi lokala solenergiprojekt för dig som bor i Västerås, Heby och Sala. Vi ger dig personlig service, hög teknisk kompetens och erfarenhet från 100 anläggningar.

Inlägget 2019: Västerås, Heby och Sala dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
I år startar vi lokala solenergiprojekt för dig som bor i Västerås, Heby och Sala. Projekten följer vårt beprövade koncept som ger dig personlig service och hög teknisk kompetens. Solceller på taket är ett bra sätt att minska din klimatpåverkan och samtidigt få grön el som är lönsam och som minskar ditt beroende av de stora elbolagen.

I projekten samarbetar vi återigen med SolenergiProjekt.se som har flera års erfarenhet, med 400+ installerade anläggningar.

Läs mer på våra projektsidor för Västerås respektive Sala och Heby hos vår samarbetspartner SolenergiProjekt.se. Följ oss på Facebook för aktuella nyheter.

Vill du komma i kontakt med oss? Anmäl ditt intresse här, vi tar då kontakt med dig för att diskutera förutsättningarna för solcellspaneler på ditt tak.

Under 2018 genomförde vi liknande projekt runtom i Enköpings kommun. De blev framgångsrika med nästan 40 deltagare som kommer att producera ca 350 000 kWh/år grön el. Nu utökar vi vår insatser för miljön, klimatet och kundens ekonomi genom att starta solenergiprojekt i Västerås, Heby och Sala.

Inlägget 2019: Västerås, Heby och Sala dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
https://klimatprojekt.se/2019-vasteras-heby-och-sala/feed/ 0
Nyårslöften https://klimatprojekt.se/nyarsloften/ https://klimatprojekt.se/nyarsloften/#respond Tue, 25 Dec 2018 19:52:55 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=470 2018-12-25: Sitter du och klurar på nyårslöften som verkligen har betydelse för framtiden? Omvandla klimatångest till livsviktiga förändringar! Här får du lite inspiration till dina nyårslöften för 2019.

Inlägget Nyårslöften dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Sitter du och klurar på nyårslöften som verkligen har betydelse för framtiden? Omvandla klimatångest till livsviktiga förändringar! Här får du lite inspiration till dina nyårslöften för 2019.

”År 2019 ska jag …

 • cykla eller åka kollektivt
 • köpa begagnat
 • äta vegetariskt oftare
 • välja bort engångsartiklar
 • källsortera allt och överallt
 • sälja min fossilbil
 • byta till förnybar el
 • hålla mig på jorden
 • minska mitt matsvinn
 • kräva klimatvänlig politik
 • bygga i trä, inte i betong eller stål
 • effektivisera min energiförbrukning
 • samåka med grannar och vänner
 • hyra elbil när jag behöver ha bil
 • investera i förnybart
 • lappa och laga
 • satsa på solceller
 • välja mat efter säsong

och jag ska … INSPIRERA ANDRA att rädda världen, för barnens skull.”

Den 22 december satte vi in nedanstående halvsidesannons i Ena Håbo Tidningen som delades ut till alla hushåll i Enköpings kommun.

Inlägget Nyårslöften dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
https://klimatprojekt.se/nyarsloften/feed/ 0
Kundbesök med elbil https://klimatprojekt.se/kundbesok-med-elbil/ Sat, 17 Nov 2018 14:50:15 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=333 2018-11-17: Ralf berättar: Äntligen är elbilen här, till min stora glädje! Jag ler när jag passerar macken. Jag njuter när bilen rullar iväg ljudlöst. Men framförallt är jag stolt att jag har halverat min klimatpåverkan.

Inlägget Kundbesök med elbil dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Ralf berättar:

Äntligen är elbilen här, till min stora glädje! Jag ler när jag passerar macken och tänker på alla tusenlappar som jag sparar. Jag njuter när bilen rullar iväg ljudlöst – en overklig känsla att köra bil utan motorljud.

Men framförallt är jag stolt att jag har halverat min klimatpåverkan genom att byta till elbil, äta mer vegetarisk mat och avstå från flygresor. Nu kan jag åka klimatvänlig elbil till kundbesöken, helt utan koldioxidutsläpp. Det känns underbart att kunna lägga den fossila tidsåldern bakom mig, åtminstone för mitt egna bilåkande.

Du och jag kan vända den katastrofala klimatutvecklingen bara vi bestämmer oss för det!

Ralf timmerman

Inlägget Kundbesök med elbil dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Nytt solenergiprojekt https://klimatprojekt.se/nytt-solenergiprojekt/ Thu, 02 Aug 2018 19:24:59 +0000 https://klimatprojekt.se/?p=4 2018-08-02: Klimatprojekt i Mälardalen ordnar flera gruppinköp av solpaneler runtom i Enköpings kommun. Vi håller 16 informationsmöten under hösten 2018 och hoppas på 40 beställningar.

Inlägget Nytt solenergiprojekt dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>
Klimatprojekt i Mälardalen startar ett nytt solenergiprojekt. Projektet går ut på att initiera och samordna gruppinköp av solpaneler till privatpersoner på flera orter i Enköpings kommun, i syfte att öka utbyggnaden av solenergi och pressa ner kostnaderna för de enskilda villaägarna.

I våras genomförde vi ett liknande projekt i mindre storlek. Det projektet blev en stor succé med 10 deltagare som tillsammans sparar 7000 kg koldioxid per år. Nu satsar vi betydligt större och genomför ett flertal gruppinköp runtom i Enköpings kommun.

I projektet är vi återigen säljare åt Solenergiprojekt.se som har flera års erfarenhet av gruppinköp, med 250+ installerade anläggningar i Uppsala.

Under hösten 2018 håller vi 16 informationsmöten för allmänheten där vi berättar om möjligheter, klimatfördelar, investeringskostnader, statligt bidrag och god avkastning. Efter mötet gör vi hembesök hos dem som är intresserade, och vår förhoppning är att få ihop 40 beställningar.

Läs mer på vår projektsida hos Solenergiprojekt i Samverkan. Eller besök vår facebooksida och facebookgrupp.

Inlägget Nytt solenergiprojekt dök först upp på Klimatprojekt i Mälardalen.

]]>