Solceller på gård i Grillby (Enköping) 34,1 kW

Mellan Grillby och Örsundsbro i Enköpings kommun ligger detta vackra gamla lantbruk med ett flertal större ekonomibyggnader. Taket är alldeles nyrenoverat och lämpar sig utmärkt för solceller.

På denna gård har vi installerat en solcellsanläggning på drygt 34 kW. Den består av 105 paneler i fem grupper om 21 paneler varav tre mot väst och två mot öst. Fördelningen mot både öst och väst möjliggör en stor anläggning trots relativt låg huvudsäkring (35 A = 24 kW).

Anläggningen förväntas producera nästan 27 000 kWh grön el varje år, som bl.a. kommer att användas till att ladda familjens bilar. Vi installerade en robust laddbox från svenska GARO som kan ladda två bilar samtidigt.

I samband med solcellsinstallationen bytte vi även kundens gamla mätarskåp och installerade särskild produktionssäkring (istället för ändring av kundens huvudsäkring).


Relaterade projekt

Gård utanför Örsundsbro

På denna gård i Enköpings kommun installerade vi solceller på tre tak i östlig, sydlig och västlig riktning. Det ger en god spridning av solcellerna i olika väderstreck och en riktigt bra fördelning av elproduktionen över dagen.

Installation av solceller på äldre gård i Enköping

Kan man installera solceller och behålla den vackra gamla gårdsmiljön? Ja, tycker vi, om man går varsam fram. Helsvarta paneler som fyller hela taket ger ett enhetligt intryck som förskönar miljön.

Installation av solpaneler på gård söder om Heby

Heby är en av de kommuner i Sverige som är absolut bäst på solel. Vi har genomfört flera installationer av solceller i Heby-området, bland annat på den här gården söder om centralorten.

51 kW solceller på gård i Sala

På en gård utanför Sala installerade vi denna solcellsanläggning på 170 paneler. Hälften av panelerna ligger mot öst och hälften mot väst, vilket gör att solcellerna leverera el under hela dagen.


Personlig rådgivning

Vi är din lokala leverantör av solceller och laddboxar till villa, lantbruk, företag och brf. Vi åker gärna ut till dig och diskuterar solenergi utifrån dina behov och möjligheter.