Solceller på gård i Grillby (Enköping) 34,1 kW

Mellan Grillby och Örsundsbro i Enköpings kommun ligger detta vackra gamla lantbruk med ett flertal större ekonomibyggnader. Taket är alldeles nyrenoverat och lämpar sig utmärkt för solceller.

På denna gård har vi installerat en solcellsanläggning på drygt 34 kW. Den består av 105 paneler i fem grupper om 21 paneler varav tre mot väst och två mot öst. Fördelningen mot både öst och väst möjliggör en stor anläggning trots relativt låg huvudsäkring (35 A = 24 kW).

Anläggningen förväntas producera nästan 27 000 kWh grön el varje år, som bl.a. kommer att användas till att ladda familjens bilar. Vi installerade en robust laddbox från svenska GARO som kan ladda två bilar samtidigt.

I samband med solcellsinstallationen bytte vi även kundens gamla mätarskåp och installerade särskild produktionssäkring (istället för ändring av kundens huvudsäkring).


Relaterade projekt

Solceller på lantbruk norr om Enköping

På detta lantbruk installerade vi 42 helsvarta solcellspaneler med en sammanlagd effekt på 12,6 kW.

Lantbruk Fjärdhundra 18 kW solceller

60 helsvarta paneler monterades på detta lantbruk norr om Fjärdhundra i Enköpings kommun. Solcellerna beräknas leverera 17 100 kWh/år.

Solceller på gård i Grillby (Enköping) 34,1 kW

På denna gård har vi installerat en solcellsanläggning som förväntas producera 27 000 kWh grön el varje år. Vi installerade även en laddbox som kan ladda två bilar samtidigt.

Solel i Morgongåva i Heby kommun

Det produceras mycket solel i Morgongåva, Heby kommun. Så också på denna äldre gård där vi installerade 42 solpaneler à 300 W.


Personlig rådgivning

Vi är din lokala leverantör av solceller och laddboxar till villa, lantbruk, företag och brf. Vi åker gärna ut till dig och diskuterar solenergi utifrån dina behov och möjligheter.