Installation av solpaneler på gård söder om Heby

Heby är en kommun som gillar solceller. Faktum är att Heby är en av de kommuner i Sverige som är absolut bäst på solel, åtminstone om man räknar installerad effekt per capita.

Enligt Svensk solenergi ligger genomsnittet i Sverige ligger på strax över 40 W per person, medan snittet i Heby ligger på ligger på över 200 W per person.

Vi har genomfört flera installationer av solceller i Heby-området, bland annat på den här gården söder om den lilla Upplandsorten. Här monterade vi 60 helsvarta solpaneler à 325 W, vilket gav en sammanlagd effekt på 19,5 kW för hela solcellsanläggningen. Den förväntade årsproduktionen är 18 500 kWh – det är över 70% av den genomsnittliga årsförbrukningen av energi för en vanlig svensk villa.


Relaterade projekt

Installation av solpaneler på gård utanför Västerås

På denna gård monterade vi 80 solpaneler med en total maxeffekt på 25,6 kW, uppdelade i fyra grupper. I samråd med kunden lämnade vi 1 meter utrymme mellan varje grupp för att underlätta eventuellt takarbete.

Solceller på gård i Grillby (Enköping) 34,1 kW

På denna gård har vi installerat en solcellsanläggning som förväntas producera 27 000 kWh grön el varje år. Vi installerade även en laddbox som kan ladda två bilar samtidigt.

51 kW solceller på gård i Sala

På en gård utanför Sala installerade vi denna solcellsanläggning på 170 paneler. Hälften av panelerna ligger mot öst och hälften mot väst, vilket gör att solcellerna leverera el under hela dagen.

Solel i Morgongåva i Heby kommun

Det produceras mycket solel i Morgongåva, Heby kommun. Så också på denna äldre gård där vi installerade 42 solpaneler à 300 W.


Personlig rådgivning

Vi är din lokala leverantör av solceller och laddboxar till villa, lantbruk, företag och brf. Vi åker gärna ut till dig och diskuterar solenergi utifrån dina behov och möjligheter.