Installation av solpaneler på gård utanför Västerås

I tätorten Västerås är förutsättningarna för installation av solceller goda. Enligt SMHI ligger den genomsnittliga solinstrålningen på 1000 kWh/m² i Västerås, vilket är över det nationella medelvärdet. På denna gård utanför Västerås monterade vi 80 solpaneler med en total maxeffekt på 25,6 kW, uppdelade i fyra grupper à 20 paneler. I samråd med kunden lämnade vi cirka 1 meter utrymme mellan varje grupp solpaneler för att underlätta eventuell snöskottning, inspektion eller annat takarbete.

Monteringen av solceller skedde på ett plåttak mot sydsydost som hade en normal lutning. I samband med installationen av solceller såg vi också till att byta några takplåtar, höjde kundens huvudsäkring till 35 A och förnyade mätarskåpet. De färdigmonterade solpanelerna förväntas producera nästan 25 000 kWh/år, vilket ungefär motsvarar energiförbrukningen för en genomsnittlig svensk villa under ett helt år! 


Relaterade projekt

Solceller på lantbruk norr om Enköping

På detta lantbruk installerade vi 42 helsvarta solcellspaneler med en sammanlagd effekt på 12,6 kW.

Lantbruk Fjärdhundra 18 kW solceller

60 helsvarta paneler monterades på detta lantbruk norr om Fjärdhundra i Enköpings kommun. Solcellerna beräknas leverera 17 100 kWh/år.

Solceller på gård i Grillby (Enköping) 34,1 kW

På denna gård har vi installerat en solcellsanläggning som förväntas producera 27 000 kWh grön el varje år. Vi installerade även en laddbox som kan ladda två bilar samtidigt.

Solel i Morgongåva i Heby kommun

Det produceras mycket solel i Morgongåva, Heby kommun. Så också på denna äldre gård där vi installerade 42 solpaneler à 300 W.


Personlig rådgivning

Vi är din lokala leverantör av solceller och laddboxar till villa, lantbruk, företag och brf. Vi åker gärna ut till dig och diskuterar solenergi utifrån dina behov och möjligheter.