Prisvärda solpaneler i Möklinta

Mitt i Möklinta står detta vita mexitegelhus. På taket finns numera en solcellsanläggning som dagligen förser huset med gratis el, grön och förnybar energi direkt från solen. Bra för miljön och bra för plånboken. En smart investering som återbetalar sig på 10 år och håller i 30 år!

Vi installerade 31 helsvarta monokristallina paneler från holländska DENIM, och växelriktare från österrikiska Fronius. DENIM är mycket prisvärda solpaneler, och Fronius bygger robusta tillförlitliga växelriktare. Det är alltså kvalitetsprodukter från europeiska varumärken, installerade med omsorg av våra kompetenta takmontörer och elektriker.

Hela anläggningen kan följas och övervakas från distans, via Fronius webbportal och appen i mobilen. Vi kan närsomhelst gå in och kontrollera produktionen, och systemet varnar oss via e-post om en avvikelse skulle uppstå.

Hittills har vi byggt ett par solcellsanläggningar i Möklinta, och vi bygger gärna fler. Är du också intresserad av solceller i Möklinta? Kontakta oss idag och boka tid för ett kostnadsfritt hembesök!

Välkommen!

Solceller på villa i Västerås

På denna villa i centrala Västerås har vi installerat 26 europeiska solpaneler som förser familjen med mer än 8000 kWh gratis el varje år. En grön investering som gynnar plånboken likaväl som miljön.

Kunden valde helsvarta paneler som tillverkas inom EU, närmare bestämt i Vilnius (Litauen) där SoliTek har sin moderna fabrik som helt drivs på förnybar energi. Ett mycket klimatsmart val som även minskar transporterna.

Även växelriktaren kommer från Europa – tillverkad i Österrike av världsledande Fronius. En robust maskin

Solceller på K-märkt hus i Bålsta

På detta äldre hus med enkupiga tegelpannor utanför Bålsta önskade kunden installera solceller. Huset är k-märkt, vilket medförde att kunden behövde söka bygglov.

Vi hjälpte kunden med underlag till bygglovsansökan såsom ritningar, fotomontage och kontrollplan och hade kontakt med kommunens handläggare angående förutsättningar och möjligheter. För att behålla byggnadens äldre utseende täckte vi inte hela taket med solceller, utan ett flertal rader tegelpannor längst ner skulle förbli synliga.

Bilderna nedan visar huset före och efter solcellsinstallationen. Dra i reglaget för att se förändringen.

Dra i reglaget för att se hela huset med och utan solceller.