Solceller för lantbruk

Med solceller minskar du lantbrukets elkostnader under lång tid framöver på ett enkelt och riskfritt sätt. Det du investerar idag återbetalar sig ofta på sju till tio år, medan solcellerna håller i mer än 30 år. Vi har installerat solceller på lantbruk i flera år, och är väl förtrogna med dess särskilda krav. Välkommen att kontakta oss om solceller för lantbruk redan i dag!

Solceller för lantbruk Västerås, Enköping, Sala, Heby, Bålsta och Mälardalen

Våra anläggningar uppfyller lantbrukskrav

Vi utformar brandsäkra solcellsanläggningar i enlighet med lantbrukets särskilda krav på solcellerna och elinstallationen. Vi tar hänsyn till eventuell påverkan från ammoniak i luften när vi placerar paneler och växelriktare. Kablarna dimensioneras för långa avstånd och förses med mekaniskt skydd och gnagarskydd på utsatta ställen. Vi installerar jordfelsbrytare samt överspänningsskydd för såväl likström som växelström, oftast i ett robust plåtskåp.

Du får en solcellsanläggning som uppfyller gällande regelverk, såsom certifieringskraven för Säker Gård, LBK:s regelverk för elinstallationer i lantbruk och hästverksamhet, och Länsförsäkringars krav på solcellsanläggningar.

Vi håller oss ständigt uppdaterade på nya produkter, regelverk och anvisningar. Där ingår också att hålla kontakt med försäkringsbolag och besiktningsmän. Ett högkvalitativt utförande är en förutsättning för att din solcellsanläggning ska fungera under flera decennier framöver.

Har du tänkt på markställning?

Har du inga lämpliga tak men gott om mark i skuggfritt söderläge? Vi bygger markmonterade solcellsanläggningar på stativ från italienska TreeSystem. De ger stor frihet i var och hur solcellerna placeras samtidigt som kontroll, service och eventuellt underhåll förenklas avsevärt. Markställning fungerar även för små anläggningar (minst 4 paneler). Skaffa din egen solcellspark! Klicka på knappen nedan för att läsa mer om markställning.

Du får solceller som håller länge

Vi har ett brett sortiment med solceller från olika europeiska leverantörer. Gemensam nämnare är lång förväntad livslängd och långa produktgarantier. Vissa paneler kommer med hela 35 år produktgaranti! Därmed minskar du gårdens elkostnader under mycket lång tid, minst flera decennier. Våra solceller innebär en långsiktig och riskfri investering som passar bra ihop med lantbrukens långsiktighet.

Solcellernas långa livslängd ställer höga krav på montaget för att inga skador ska uppstå på varken taket, kablarna eller panelerna under minst 30 år. Därför gör vi snö- och vindlastberäkningar på infästningssystemet och säkerställer att taket förblir tätt efter installationen. Vi använder UV-beständiga kablar som vi fäster upp omsorgsfullt. Kablarna förläggs i skyddsrör och förses med metallskydd på utsatta ställen. Vårt montage är ett genuint hantverk som bygger på erfarenheter från hundratals solcellsinstallationer och flera samtal med besiktningsmän från Länsförsäkringar.

Grön el börjar med gröna solceller

Allt som tillverkas ger miljöpåverkan – det gäller tyvärr också för solceller. Men under solcellernas liv på taket uppstår inga fler utsläpp, oavsett hur gamla de blir. Därför erbjuder vi europeiska kvalitetspaneler med lång livslängd och klimatneutral tillverkning som ger maximal elproduktion till minimal miljöpåverkan. Exempelvis litauiska Hi-Tech-företaget SoliTek som ger dig 20 år produktgaranti på standardpaneler och 30 år på glas-glas. SoliTeks paneler tillverkas i en modern fabrik som helt drivs på solceller och geotermisk energi.

Hos oss får du hjälp med allt

Oavsett om du driver ett lantbruk utanför Enköping, hästverksamhet i Hallstahammar eller ett lantbruk i norra Heby får du personlig rådgivning av en tekniker, en fast kontaktperson och hjälp med all administration. Vi tar också hand om för- och färdiganmälan till din nätägare. Vi ser till att installationen sker snabbt och smidigt. Du behöver lägga ner minimalt med tid, så att du kan ägna dig åt lantbrukets ordinarie verksamhet.

Du får service lokalt

Vi har vårt kontor i Enköping men är även verksamma i t.ex. Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Sala, Heby och Bålsta med omnejd. Mellan åren 2018 och 2019 gjorde vi över 100 installationer av solpaneler i Mälardalen.

En solcellsanläggning kräver inte mycket service, men vi rekommenderar löpande övervakning av produktionen och årlig visuell kontroll av anläggningen. Tack vare vår lokala förankring kan vi ge dig service snabbt och smidigt.

Hos oss får du snabbt svar på frågor och funderingar, det är enkelt att få kontakt med oss (du behöver inte gå genom kundtjänst) och vi står alltid redo att hjälpa dig.

Vi är nöjda från första träff tills vi slog igång anläggningen – från anbudet via materialleveransen och takmontaget till inkopplingen på elnätet.

Björn och Yvonne Wennström, Sala

Snabbt och proffsigt utfört montage av kompetent personal. Några små skavanker längs vägen rättades till utan problem.

Ove Lindberg, Enköping

Så här skaffar du solceller till ditt lantbruk

1Du gör en intresseanmälan. Det kan du göra på vår hemsida, via Facebook, e-post eller telefon. Eller genom att fylla i formuläret längre ner här. Sedan tar vi kontakt med dig, vanligtvis inom 1-2 dagar.

2Vi gör ett kostnadsfritt hembesök. Vi bokar tid och gör ett kostnadsfritt hembesök på gården. Tillsammans reder vi ut vilket elbehov du har, vilka tak eller vilken mark som finns till förfogande, vad befintliga kablar och huvudsäkringen tillåter, vilken investeringsnivå som är aktuell och så vidare. Ett personligt möte tar vanligtvis en timme, så att du hinner ställa frågor.

3Vi undersöker ditt årsbehov av el. Om årsbehovet överstiger cirka 50 000 kWh bör hänsyn tas till elförbrukningens variationer från månad till månad och per timme. Stora överskott (till exempel på sommaren) kan ha en negativ inverkan på lönsamheten. På stora anläggningar bör man sikta på hög egenförbrukning av den producerade solelen. Så säkerställer du god lönsamhet både nu och i framtiden.

4Du får en utförlig offert. Vi utformar ett eller flera förslag till solcellsanläggning utifrån dina behov och förutsättningar. Du får en utförlig offert som tydligt beskriver vad du får för pengarna och vilken avkastning på investeringen som du kan förvänta dig. Därefter diskuterar vi förslagen tillsammans, och om du vill ändra något uppdaterar vi offerten.

5Vi genomför projektet. Efter beställning tar vi hand om projektering, inköp av material och installation. Vi sköter också kontakten med din elnätsägare och eventuell ansökan om elcertifikat. Vi stämmer av och håller kontakt med dig under hela genomförandet.

6Du får utförlig dokumentation. När nätägaren har bytt din elmätare driftsätter vi din anläggning och du får en pärm med detaljerad information. Du får hjälp att komma igång med appen för övervakning av din solcellsanläggning.

7Service. När allt är klart, återfinns vi på vårt kontor i Enköping, nära till hands. Du kan enkelt få kontakt med oss och du får svar snabbt. Givetvis kan du alltid komma till vårt kontor och få hjälp där.

Redo att boka kostnadsfritt besök?

Fyll i formuläret och tryck på SKICKA, sedan tar vi kontakt med dig så snart vi kan.