Din lokala leverantör av solceller, laddboxar & batterier
Köpsolceller.se info@klimatprojekt.se 010-88 99 324
Klimatprojekt i Mälardalen

Laddboxar från Sverige

Vill du framtidssäkra din fastighet och redan nu eller inom en snar framtid kunna ladda elbilen? Då är laddbox en mycket bra investering. Elbilar är framtiden och det är viktigt att man kan ladda dem på ett säkert och snabbt sätt.

Laddbox är en bra investering

Med laddbox kan du ladda från två mil per timme med enfas-anslutning, eller minst fyra mil per timme med trefas-anslutning. Laddning från ett vanligt vägguttag kan man göra i undantagsfall, men ger inte ens en mil i timmen.

Vi saluför laddboxar från svenska GARO som är en välkänd leverantör av material till elinstallationer. Deras robusta och hållbara laddboxar är uppbyggda av tillförlitliga standardkomponenter och tillverkas i Sverige. Laddboxarna är utrustade med WiFi-kort, förberedda för lastbalansering och kan kompletteras med RFID-läsare. De finns i många utföranden: exempelvis kan du välja mellan 1-fas och 3-fas, mellan uttag och fast kabel, mellan typ 1 eller typ 2.

Läs mer om GAROs laddboxar här.

Samtliga laddboxar är utrustade med godkänd energimätare så att du kan söka bidrag från Naturvårdsverket – halva kostnader för material och installation kan man få i bidrag! Det gäller både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.

Läs mer om det statliga bidraget här.

Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

Boxarna går att lastbalansera

Lastbalansering är ett sätt att förhindra att huvudsäkringen löser ut om det blir ett för stort effektuttag om alla bilar laddar samtidigt och det samtidigt i fastigheten används mycket ström.

Så funkar det i korthet

I din fastighet har du kapacitet på 20 A. Du kommer hem och stoppar in laddningen till bilen. Du slår på ugnen, spisen och kör torktumlaren. Lastbalanseringen känner av att fastigheten har ett högt effektuttag från elnätet och sänker laddningen till bilen. När elförbrukningen återgår till det normala så höjs effekten till laddboxen. Riktigt smart! Detta fungerar även i företag, hyreshus och bostadsrättsföreningen.