Din lokala leverantör av solceller, laddboxar & batterier
Köpsolceller.se info@klimatprojekt.se 010-88 99 324
Klimatprojekt i Mälardalen

Solceller på markställning

Är taket för gammalt eller i fel riktning? Då kanske solceller på markställning är något för dig. På marken kan du placera solcellerna i optimalt väderstreck medan service blir enklare och du slipper ett eventuellt takbyte innan montage av solceller. Vår innovativa markställning monterar vi enkelt och snabbt utan gjutning eller grävning.

Solcellspark i mindre skala

Det krävs inte 40 000 paneler för att bygga en solcellspark. Du kanske har ett årsbehov på några hundratusen kilowattimmar el, men inte tillräckligt stora tak för solceller? Då kan en liten solcellspark på din egen mark vara en strålande idé, och en mycket lönsam investering.

Visste du att en halv hektar räcker för 1000 solpaneler som ger 300 000 kWh/år? Vi kan utforma och bygga din solcellspark oavsett storlek.

Innovativ och prisvärd markställning

Vi använder oss av italienska TreeSystem som bygger innovativa system för solcellsanläggningar på marken. Montaget görs utan gjutning eller grävning. Fyra rör på varje ben förankrar ställningen stadigt i marken på ett sätt som efterliknar strukturen hos ett träds rötter. Markställningen vinklar upp panelerna 35 grader för hög elproduktion, och håller två rader ”stående” paneler (”porträtt”).

Med markställning kan du behöva färre paneler, eftersom du har friheten att rikta dem i rätt väderstreck, vilket gör solceller på markställning till en mycket prisvärd lösning. Vanligtvis riktar man ställningen mot söder för högsta produktion eller delvis sydöst och delvis sydväst för jämnare spridning av produktionen över dagen. Själva markställningen är något dyrare än infästning för pann- eller plåttak men montaget är billigare och service blir enklare.

Markställningen är känd från stora solcellsparker men funkar lika bra för små anläggningar, från 4 paneler och uppåt. Vill du veta mer om alla våra produkter såsom solpaneler, växelriktare och andra infästningssystem, eller är du nyfiken på våra priser? Klicka på knappen nedan!

1. Vi börjar med att markera ut var ställningen ska stå.

Sedan ställer vi de färdiga ramarna på plats i enlighet med tillverkarens ritningar och anvisningar.

2. Vi skruvar fast liggande balkar i ramarna

Dessa kommer att bära upp panelerna

3. På varje ben drivs fyra spett ner i marken

Dessa når 50-70 cm ner. Ingen gjutning av plintar eller grävning behövs. Eventuella stenar i marken utgör inget problem.

4. Fyra spett förankrar

Fyra spett förankrar varje ben i marken, som ett träds rötter, därav systemets namn TreeSystem.

5. Om marken är ojämn

Om marken är ojämn justerar vi höjden på ramen så att hela ställningen blir rak.

6. 32 normalstora paneler

Denna ställning rymmer 32 normalstora paneler. Ställningen har en lutning på 35 grader.

7. Solcellspanelerna är från SoliTek

Solcellspanelerna är från SoliTek, tillverkade i Litauen med enbart förnybar energi. SoliTek ger 20 år produktgaranti och 25 år effektgaranti på sina standardpaneler, och hela 30 år på glas-glas paneler.

8. Sista panelen monteras

Bara en panel kvar!

9. TreeSystem

TreeSystem – ett innovativt system från Italien.