Klimatprojekt i Mälardalen är en lokal solcellsleverantör

Vi har erfarenhet från mer än 100 solcellsbyggen. Vår kompetenta personal erbjuder våra kunder ett gediget hantverk genom hela processen. Kunderna erbjuds hjälp med allt från utformning av en optimal anläggning och ansökan om solcellsstöd till smidig installation, kontakt med nätägaren och utförlig dokumentation.

Hållbar framtid med grön el

Vi jobbar med solceller därför att grön el behövs i en hållbar framtid. Vi tar klimatkrisen på fullt allvar och vi gör allt vi kan för att minska utsläppen av växthusgaser, bl.a. har vi valt solceller med låga utsläpp från tillverkning och transport. På lokal nivå sprider vi även kunskap om klimatförändringarna. Vi hjälper både privatpersoner, föreningar och företag att minska sina klimatavtryck.

Företaget startades hösten 2017 och drivs av Ralf Timmerman. Först som ett konsultföretag under namnet InfraDesign Sverige AB. Våren 2018 utökades verksamheten med försäljning av solceller. Sedan hösten 2018 är solceller den huvudsakliga verksamheten, och våren 2019 bytte företaget sitt namn till Klimatprojekt i Mälardalen AB. Initialt låg tyngdpunkten på hemmamarknaden i Enköpings kommun. Januari 2019 anställdes Fredrik Barkfjärd och vi utökade vårt geografiska område till Enköpings angränsande kommuner Västerås, Sala, Heby och Bålsta.

Hos oss får du hjälp med allt

Oavsett om du driver ett lantbruk utanför Enköping, hästverksamhet i Hallstahammar eller ett lantbruk i norra Heby får du personlig rådgivning av en tekniker, en fast kontaktperson och hjälp med all administration. Vi tar också hand om för- och färdiganmälan till din nätägare. Vi ser till att installationen sker snabbt och smidigt. Du behöver lägga ner minimalt med tid, så att du kan ägna dig åt lantbrukets ordinarie verksamhet.

 

Du får service lokalt

Vi har vårt kontor i Enköping men är även verksamma i t.ex. Västerås, Surahammar, Hallstahammar, Sala, Heby och Bålsta med omnejd. Mellan åren 2018 och 2019 gjorde vi över 100 installationer av solpaneler i Mälardalen.

En solcellsanläggning kräver inte mycket service, men vi rekommenderar löpande övervakning av produktionen och årlig visuell kontroll av anläggningen. Tack vare vår lokala förankring kan vi ge dig service snabbt och smidigt.

Hos oss får du snabbt svar på frågor och funderingar, det är enkelt att få kontakt med oss (du behöver inte gå genom kundtjänst) och vi står alltid redo att hjälpa dig.

My Story – Ralf Timmerman

Fram till hösten 2017 jobbade jag på ett medelstort konsultföretag i 14 år. Jag drev stora projekt som syftade till att rusta upp och bygga ut miljö- och klimatvänlig järnväg, främst i Stockholm och Mälardalen. Hösten 2017 började jag fördjupa mig mer i klimatfrågan. Snart insåg jag att läget är högst allvarligt, ja faktiskt enormt mycket allvarligare än vad jag trodde. Samtidigt verkar den politiska handlingskraften vara obefintlig.

Jag insåg då också att det finns mycket som både individuella hushåll och hela samhället kan göra för att snabbt och drastiskt minska sina utsläpp av växthusgaser. Ändå hände väldigt lite. Och jag undrade ”Varför tar inte politikerna tag i problemen?”. Snart trillade polletten ner.

Det är vi individer (väljarna, kunderna) som behöver gå före och visa vägen. Initiativet måste komma från oss. När vi visar genom våra handlingar att klimatet är extremt viktigt, då kommer politikerna och företagen att agera. Ett stort ansvar ligger hos alla individer i världen. Vissa förändringar är inte lätta, men ändå helt nödvändiga.

Därför startade jag min verksamhet runt solceller och andra klimatinitiativ. Jag ska göra det jag kan för att minska utsläppen av växthusgaser i Enköping och angränsande kommuner. Vind- och sol-el, elbilar, vegetarisk mat, flygfria resor, utbildningar och mycket annat. Tillsammans med tusentals likasinnade ska jag rädda klimatet! Vill du vara med?

NÅGRA AV VÅRA NÖJDA KUNDER:

"Det kändes skönt att någon tog hand om allt administrativt jobb, i vissa fall bara att skriva under och skicka in, t.ex. ansökan om solcellsstöd."

GÖRAN WESSTRÖM, ÖRSUNDSBRO

"Jag tycker att projektet karaktäriserades av smidighet, snabbhet samt professionellt och mycket vänligt bemötande."

PETER KARLBERG, ÖRSUNDSBRO

"Snyggare paneler än förväntat. Bara 3,5 cm bred sarg i svart. Det blev snyggt på taket med svart sarg och svarta paneler."

KJELL KÅGSTRÖM, FJÄRDHUNDRA

"Vi är helnöjda med bemötande, leveranser, montering och installationer. Och allt har fungerat tidsmässigt."

STEFAN OCH CHRISSIE BODIN, ÖRSUNDSBRO

"Snabbt och proffsigt utfört montage av kompetent personal. Några små skavanker längs vägen rättades till utan problem."

OVE LINDBERG, ENKÖPING

"Hela projektet genomfördes smidigt över förväntan. Tidplanen löpte på utan krångel och stödet från projektledaren var utmärkt."

KATARINA UPPSÄLL, ÖRSUNDSBRO

"Vi är mycket nöjda med den goda servicen, hjälpen med ansökningar och blanketter, samt den snabba installationen. Smidigt och bekvämt!"

ANNIKA SANDRED, ÖRSUNDSBRO