Solceller för företag och bostadsrättsförening

En investering i solceller är ett riskfritt sätt att minska ditt företags eller brf:s elkostnader under lång tid framöver. Vanligtvis är återbetalningstiden 10 år medan solcellerna håller i minst 30 år. Solceller är också ett sätta att stärka din miljöprofil. Hos oss får ni hjälp med allt, vi gör det enkelt att skaffa solceller. Vi har stor kunskap och flera års erfarenhet för att utforma och installera solcellsanläggningar som passar just ditt företag eller din bostadsrättsförening. Kontakta oss om solceller idag!

Unikt! Vi erbjuder högkvalificerad projektledning. Vår projektledare har lång erfarenhet av både små och stora byggprojekt. Vi har processer, rutiner och checklistor som säkerställer att din solcellsanläggning byggs enligt avtalad omfattning, tidplan och kostnad samt HMSQ-aspekterna.

Solceller för företag

Solceller med lång livslängd

Vi saluför solceller från ett flertal europeiska leverantörer. Gemensam nämnare är lång förväntad livslängd och långa produktgarantier. Vissa paneler kommer med hela 35 år produktgaranti! Glöm kinesiska tillverkare som ger endast 10 år garanti, utan spara pengar med lång livslängd. Med våra solceller minskar du elkostnaderna under mycket lång tid, minst flera decennier. De innebär en långsiktig och riskfri investering som passar bra ihop med företag och bostadsrättsföreningar.

Solcellernas långa livslängd ställer höga krav på montaget för att inga skador ska uppstå på varken taket, kablarna eller panelerna under minst 30 år. Därför gör vi snö- och vindlastberäkningar på infästningssystemet och säkerställer att taket förblir tätt efter installationen. Vi använder UV-beständiga kablar som vi fäster upp omsorgsfullt. Kablarna förläggs i skyddsrör och förses med metallskydd på utsatta ställen. Vårt montage är ett genuint hantverk som bygger på erfarenheter från hundratals solcellsinstallationer och samverkan med besiktningsmän.

Vi hjälper dig med allt

Det finns många fördelar med att anlita oss på Klimatprojekt när du funderar på att installera solceller för företag eller bostadsrättsförening. Vi är en lokal leverantör med nära till våra kunder, oftast bara max en timmes resväg. Vi finns därför alltid nära till hands, både före, under och efter installation.

Andra fördelar är bland annat att:

  • Du behöver inte ha förkunskap om solceller.
  • Du lägger ner minimalt med tid och energi.
  • Ni får besök av en personlig tekniker innan vi lämnar offert.
  • Ni får en fast kontaktperson.
  • Vi sköter all nödvändig administration.
  • Ni får snabb och smidig installation.
  • Ni sparar tid och kan ägna er åt företagets ordinarie verksamhet medan vi sköter solcellsprojektet.

Har du tänkt på laddboxar?

Kombinationen av solceller och laddboxar är oslagbar för företagets eller brf:ens miljöprofil. Trenden är också tydlig – det kommer ske en total omställning till elbilar. Om högst 5 år kommer majoriteten av alla nya bilar vara eldrivna, tror vi. Omställningen har börjat ta fart och den lär gå fort!

Brf:ens medlemmar behöver kunna ladda sina bilar hemma. Möjlighet till elbilsladdning kommer få stor genomslag på lägenheternas värde: en lägenhet utan laddbox blir mindre intressant för bostadsköpare. På arbetsplatsen kommer allt fler anställda efterfråga eldrivna tjänstebilar eller elbilsladdning till privatägda bilar.

Vi kan hjälpa er att installera laddboxar och därmed hålla fastigheten modern och attraktiv. Våra produkter kommer från renommerade svenska Garo som tillverkar robusta laddboxar i många utföranden. Vi erbjuder lösningar med ett fåtal laddningspunkter i början men som kan byggas ut successivt med fler laddboxar i takt med att fler skaffar elbilar.

Så här gör du för att skaffa solceller för företag och BRF

1Du gör en intresseanmälan. Det kan du göra på vår hemsida, via Facebook, e-post eller telefon. Eller genom att fylla i formuläret längre ner här. Sedan tar vi kontakt med dig, vanligtvis inom 1-2 dagar.

2Vi gör ett kostnadsfritt hembesök. Vi bokar tid och gör ett kostnadsfritt hembesök på gården. Tillsammans reder vi ut vilket elbehov ni har, vilka tak som finns till förfogande, vad befintliga kablar och huvudsäkringen tillåter, vilken investeringsnivå som är aktuell och så vidare.

3Förstudie (valfritt). Om årsbehovet överstiger cirka 50 000 kWh kan elförbrukningens variationer från månad till månad och från timme till timme ha stor effekt på lönsamheten. Därför rekommenderar vi att ta fram en förstudie som belyser elbehovet, lämnar förslag på alternativa lösningar för solcellsanläggningen och redovisar beräknad kostnad och avkastning för respektive lösning.

4Du får en utförlig offert. Vi lämnar offert på ett eller flera förslag till solcellsanläggning för vidare samtal. Offerten beskriver tydligt vad du får för pengarna och vilken produktion som du kan förvänta dig. Om du vill ändra något, uppdaterar vi offerten.

5Vi genomför projektet. Efter beställning tar vi hand om projektering, inköp av material och installation. Vi sköter också kontakten med din elnätsägare och eventuell ansökan om elcertifikat. Vi stämmer av och håller kontakt med dig under hela genomförandet.

6Du får utförlig dokumentation. När nätägaren har bytt din elmätare driftsätter vi din anläggning och du får en pärm med utförlig information. Du får hjälp att komma igång med appen för övervakning av din solcellsanläggning.

7Service. När allt är klart, återfinns vi på vårt kontor i Enköping, nära till hands. Du kan enkelt få kontakt med oss och du får svar snabbt. Givetvis kan du alltid komma till vårt kontor och få hjälp där.

Boka kostnadsfritt besök

Fyll i formuläret och tryck på SKICKA, sedan tar vi kontakt med dig så snart vi kan.