Solceller för villa och stuga

Vi är specialiserade på solceller för villor i Västerås, Enköping och regionen runt omkring. Våra paneler har långa garantier, låg miljöpåverkan och god lönsamhet. Europeisk kvalitet och fackmannamässigt montage borgar för livslång glädje av grön elproduktion. Du behöver inte ha förkunskap, utan vi hjälper dig med allt både före, under och efter installationen. Kontakta oss om solceller för villa och stuga redan i dag!

GRÖNT ROT
Från 1 januari får privatpersoner 15 % statligt bidrag för solceller och 50 % för elbilsladdare. Bidraget ges på nästan hela totalkostnaden, och dras direkt på fakturan.

Du får en skräddarsydd lösning

Varje villa eller stuga är unik. För att du ska kunna njuta fullt ut och få mest valuta för pengarna måste solcellsanläggningen utformas unikt för ditt hus. Därför levererar vi bara skräddarsydda lösningar som är optimerade för dina behov, möjligheter och önskemål. Du får ett kostnadsfritt hembesök av en tekniker som tar reda på alla förutsättningar. Tips: passa på och ställ dina frågor vid hembesöket, vi tar oss tid och ger dig tydliga svar. Vi tar hänsyn till takmaterial, elförbrukning, huvudsäkring, skorstenar och takkupor, skuggning från träd och framtida elbehov (kanske skaffar du elbil snart). Även estetiska aspekter väger vi in, så att du får en snygg anläggningen. Vi har all kunskap som behövs för en funktionell och vacker utformning som ger dig optimal elproduktion.

Vi bygger hållbart – lång livslängd och låg miljöpåverkan

Bekymmersfri elproduktion ställer höga krav på montaget för att inga skador ska uppstå på varken taket, kablarna eller panelerna under minst 30 år. Därför gör vi alltid snö- och vindlastberäkningar på infästningssystemet och vi fräser ur takpannorna på undersidan så att taket förblir tätt. Vi använder UV-beständiga kablar som vi fäster upp omsorgsfullt. Kablarna förläggs i skyddsrör som vi förlägger dolt i möjligaste mån, för att få en estetiskt tilltalande anläggning. Vårt montage är ett genuint hantverk som bygger på erfarenheter från hundratals solcellsinstallationer.

Allt som tillverkas ger miljöpåverkan – det gäller tyvärr också för solceller. Men under solcellernas liv på taket uppstår inga fler utsläpp, oavsett hur gamla de blir. Därför erbjuder vi europeiska kvalitetspaneler med lång livslängd och klimatneutral tillverkning som ger maximal elproduktion till minimal miljöpåverkan. Exempelvis litauiska SoliTek som ger dig 20 år produktgaranti på standardpaneler och 30 år på glas-glas-paneler.

Skaffa solceller smidigt lokalt

Vi vill finnas nära våra kunder, med möjlighet att komma ut till dig såväl i början (hembesök innan offert) som under byggnation och vid driftsättning – och även efteråt, om service skulle behövas. Oavsett om du bor utanför Bålsta, mitt i Västerås eller på ett lantbruk i Heby får du personlig rådgivning av en tekniker, en fast kontaktperson och hjälp med all administration. Vi sköter också kontakten med din nätägare. Du behöver lägga ner minimalt med tid. Vi vill göra det enkelt för dig att skaffa och äga solceller. 

Hos oss får du snabbt svar på frågor och funderingar, det är enkelt att få kontakt med oss (du behöver inte gå genom kundtjänst) och vi står alltid redo att hjälpa dig.

Vi är din lokala leverantör. Vårt huvudkontor ligger i Enköping men vi är också verksamma i områdena runt Bålsta, Heby, Sala, Surahammar, Hallstahammar och Västerås. Mellan åren 2018 och 2019 gjorde vi över 100 installationer av solpaneler i Mälardalen.

Vi är nöjda från första träff tills vi slog igång anläggningen – från anbudet via materialleveransen och takmontaget till inkopplingen på elnätet.

Björn och Yvonne Wennström, Sala

Snabbt och proffsigt utfört montage av kompetent personal. Några små skavanker längs vägen rättades till utan problem.

Ove Lindberg, Enköping

Vad kostar solceller?

Kostnaden beror på hur många paneler som får plats på ditt tak och hur stort elbehov du har. Solceller på villa kostar oftast mellan 100 000 och 200 000 kr, beroende på anläggningens storlek. ROT-avdrag gäller även för solceller, vilket minskar investeringen med 9 %. Klicka på knappen nedan för att komma till våra Produkter och Priser.

Solceller är bra för din plånbok. Med solceller på villan eller stugan minskar du dina elkostnader. Solceller ökar också husets värde tack vare lägre driftskostnader och ett modernare intryck. Investeringen återbetalar sig vanligtvis på 9-12 år medan den förväntade livslängden är minst 30 år. Klicka på knappen för att läsa mer om solceller.

Så här skaffar du solceller hos oss

1Du gör en intresseanmälan. Du kan anmäla intresse för solceller via vår hemsida, Facebook, e-post eller telefon. Eller fylla i formuläret längst ner på denna sida. Sedan tar vi kontakt med dig, vanligtvis inom 1-2 dagar.

2Vi gör ett kostnadsfritt hembesök. Vi mäter upp taket och tar reda på allt som behövs för att kunna lämna en genomtänkt offert. Du får möjlighet att ställa frågor. Ett personligt möte tar vanligtvis 30-60 minuter.

3Du får en utförlig offert. Vi utformar en optimal solcellsanläggning utifrån dina behov och förutsättningar. Du får en utförlig offert som tydligt beskriver vad du får för pengarna. Om du vill ändra något, uppdaterar vi offerten.

4Vi sätter i gång. Efter beställning tar vi hand om projektering, inköp av material och installation. Vi sköter också kontakten med din elnätsägare. Vi stämmer av och håller kontakt med dig under hela genomförandet.

5Du får utförlig dokumentation. När nätägaren har bytt din elmätare driftsätter vi din anläggning och du får en pärm med detaljerad information. Du får hjälp att komma igång med appen för övervakning av din solcellsanläggning.

6Service. Tack vare vår lokala förankring kan vi erbjuda service med kort varsel. Du kan också få hjälp på vårt kontor i Enköping. Du kan enkelt få kontakt med oss och du får svar snabbt.

Angående Corona: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Därför erbjuder vi möjligheten att få offert utan hembesök – om du så önskar. I så fall ersätter vi hembesöket med ett utförligt telefonsamtal. I komplexa situationer kan vi givetvis åka till din fastighet och bedöma situationen på plats utan att vi går in i huset eller ens träffar dig. Du bestämmer!

Boka kostnadsfritt besök

Fyll i formuläret och tryck på SKICKA, sedan tar vi kontakt med dig så snart vi kan.