Solceller – billig grön el

Solceller är en lönsam investering och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Du kan spara tusenlappar varje år och samtidigt minska din miljö- och klimatpåverkan. Med sol-el från eget tak blir du mindre beroende av elpriserna och du tar tillbaka kontrollen över dina el-kostnader. Du blir ett föredöme för dina grannar och alla som passerar ditt hus, och visar dem vägen till en hållbar framtid.

Snart har 100 hushåll anlitat oss. 100 hushåll visar vägen till stora fördelar för miljö och plånbok. Med solceller på taket garderar du dig mot de allt högre elpriserna som elleverantörerna tar ut. Du frigör dig från deras grepp genom att producera din egen el. Och du kan njuta av att ditt hus drivs på miljövänlig el.

Våra kunder är privatpersoner, lantbruk och företag med allt från 4 kW till 50 kW solcellsanläggningar. Sammanlagt har vi installerat ca 1000 kW solceller hittills.

Vi gör solceller enkelt för dig

Vårt arbetssätt gör det enklare, billigare och roligare för dig att skaffa solceller. Enklare, då vi guidar dig genom allt och tar hand om allt krångel utan att du behöver ha någon förkunskap. Billigare, då vi kan erbjuda lägre priser än många konkurrenter. Roligare, då du får hjälp med allt. Dessutom har vi korta leveranstider. Och som lokal leverantör finns vi alltid nära till hands.

Kom och prata solceller med oss!
Gäddeholm Café i Västerås, tisdag 5 november kl 18.00-20.00
Tortunaskolan i Tortuna, torsdag 7 november kl 18.00-20.00.

Kom till oss på Öppet hus i Enköping, Annelundsgatan 17c
tisdag 1 oktober och torsdag 3 oktober, kl 19.00-20.00
samt lördag 5 oktober, kl 11.00-12.00

Läs mer här.

Så här är vårt arbetssätt, steg för steg:

  1. Intresseanmälan. Vi bjuder in allmänheten till gratis informationsmöten om sol-el. Efter mötet kan man anmäla intresse för fortsatt dialog om ens eget hus. Har du missat mötet eller inte hunnit? Då kan du anmäla intresse via länken nedan, eller kontakta oss via telefon eller e-post.
  2. Indikativt förslag. Vi tar fram ett indikativt förslag till solcellspaneler för ditt hus, med hjälp av flygbilder från internet. Förslaget innehåller antal paneler, förväntad produktion, investeringskostnad och förväntad årlig besparing.
  3. Personligt möte. Om förslaget känns rätt för dig, då gör vi ett hembesök. Vi mäter upp taket och tar reda på alla detaljer som behövs för att kunna lämna offert. Och du får givetvis möjlighet att ställa frågor.
  4. Offert. Vi utformar rätt anläggning för ditt tak utifrån takets mått, väderstreck, nuvarande och framtida elbehov, huvudsäkring, önskad investeringsnivå, med mera. Du får en utförlig offert som tydligt beskriver vad du får för pengarna.
  5. Genomförande. Efter beställning tar vi hand om inköp, montage och inkoppling. Vi hjälper till med all administration, såsom ansökan om solcellsstöd, eventuella bygglovshandlingar och ansökan om elcertifikat.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA INTRESSE FÖR SOLCELLER!

Hittills har vi hållit mer än 50 gratis informationsmöten om klimat och solenergi i kommunerna Enköping, Västerås, Sala och Heby. Hundratals personer har deltagit på mötena och fått gratis utbildning i solenergi.

Fler informationsmöten och andra träffar ska det bli! Håll utkik efter inbjudan i brevlådan och våra annonser i lokaltidningar och på Facebook.

Våra produkter

Våra produkter kommer från marknadsledande tillverkare. Vi saluför i första hand europeiska kvalitetsprodukter, men har även ett antal asiatiska standardpaneler i vårt sortiment. Vi föredrar europeiska produkter eftersom det minimerar transporter och klimatpåverkan.

Nuförtiden är merparten av alla solcellspaneler av typen monokristallint kisel. Vi saluför framförallt helsvarta paneler (alltså även svart aluminium ram) då de oftast är snyggast på taket. Ju högre effekt panelerna har, ju högre blir också priset. I skrivande stund (augusti 2019) är 300-310 W en ”lagom” och prisvärd effekt för en helsvart panel i standardstorlek. Vill du ha högre elproduktion per panel, då kan vi givetvis erbjuda paneler med högre effekt.

SoliTek tillverkar sina paneler i Litauen. Tillverkningen sker med 100% förnybar energi. Panelerna har 20 år produktgaranti, vilket har gjort den till våra kunders favorit.

Astronergy är en stor kinesisk tillverkare med flertal fabriker, bl.a. i Tyskland. Panelerna har 15 år produktgaranti.

LONGi är vår billigaste panel, tillverkas i Kina och har 10 år produktgaranti. Det låga priset gör den till favorit i stora anläggningar.


Utöver dessa paneler kan vi erbjuda flera andra paneler från både EU och Asien, vissa finns i standardsortimentet medan andra är på tillfälligt besök hos våra grossister. Till exempel Jinko, Winaico, Denim, FuturaSun, Energetica och Phono Solar.

Växelriktare från österrikiska Fronius är välkända i Sverige. Det är gedigna kvalitetsprodukter som kan användas i många situationer. Dessa växelriktare kan kompletteras med effektoptimerare från Tigo.

Växelriktare från israeliska SolarEdge kommer med effektoptimerare på samtliga paneler. Systemet lämpar sig väl i situationer med komplexa skuggor, fler än två olika takytor eller där man vill ha övervakning på panelnivå.

Effektoptimerare från Tigo kan användas på enskilda paneler och fungerar med många olika växelriktare, och givetvis med våra växelriktare från Fronius. Tigo kan även monteras på befintliga anläggningar i efterhand.