Din lokala leverantör av solceller, laddboxar & batterier
Köpsolceller.se info@klimatprojekt.se 010-88 99 324
Klimatprojekt i Mälardalen

Igår skrev vi på Klimatprojekt i Mälardalen AB kontrakt med ett lantbruk i Fjärdhundra om installation av en större solcellsanläggning. 159 paneler med en sammanlagd effekt på 54 kW ska förse gården med 50 000 kWh/år grön el. Investeringen tar oss närmare en hållbar framtid såväl för detta lantbruk som för oss alla på jorden.

Kontraktet har ett värde på cirka 400 tkr exklusive moms, vilket ger kunden en beräknad återbetalningstid på högst 8 år. Solceller är en mycket lönsam och riskfri investering; de producerar som mest vid stunder då elpriset ofta är högt, dvs. dagtid soliga dagar. (Låga elpriser inträffar framförallt blåsiga stunder med sämre väder, när vindkraften ger överskott.)

Panelerna till denna gård i Fjärdhundra kommer från holländska DENIM och monteras på två plåttak med infästningssystem från svenska WELAND STÅL. Likström från solcellerna omvandlas till växelström i tre växelriktare från österrikiska FRONIUS.

Solcellsanläggningen kommer att byggas under februari-mars 2021, om vädret tillåter, och blir därmed klar i tid att möta vårsolen i april. Högsäsong för solcellernas elproduktion startar redan i början av april och håller i sig till slutet av september.

Vi fortsätter att utveckla vår verksamhet mot såväl lantbruk som privatpersoner. Nu är helt rätt tid att beställa solceller!