Din lokala leverantör av solceller, laddboxar & batterier
Köpsolceller.se info@klimatprojekt.se 010-88 99 324
Klimatprojekt i Mälardalen

Året 2020 bjöd på en stark start, en annorlunda vår och sommar, och ett starkt avslut. Vi tror på en ljus framtid med fler klimatprojekt, och flyttar snart till större lokaler!

Året 2020 startade riktigt bra. Vi hann bygga 14 solcellsinstallationer under januari–mars innan Coronakrisen slog till. Ytterligare 10 anläggningar byggdes under april–maj men antalet nya beställningar minskade kraftigt. I osäkra tider håller många hushåll hårt i plånboken, det har märkts tydligt i hela solcellsbranschen.

Vårt uppskattade koncept med informationsmöten på olika orter, nära potentiella kunder, var inte längre genomförbart. Liksom många andra fick vi tänka om, och hitta andra sätt att nå ut.

Statliga stöd försvann och kom tillbaka i ny form. I somras stängdes möjligheten att ansöka om det gamla statliga solcellsstödet, men snart lanserades ett nytt solcellsstöd. Det börjar gälla den 1 januari 2021. Det nya stödet avser enbart privatpersoner, det fungerar ungefär som ROT/RUT med avdrag direkt på fakturan, och ger ca 15 % bidrag på solceller och 50 % på laddboxar och batterier!

Under hösten fick vi återigen igång försäljningen efter den svaga våren och sommaren. Vi har nu avslutat året med en kraftig spurt, och vi har byggt upp en bra orderstock. Med det nya statliga stödet för privatpersoner på plats ser vi fram emot ett starkt 2021!

I år har vi lanserat två större nyheter. Under våren började vi installera laddboxar för säker och snabb laddning av elbilar och laddhybrider. Och efter sommaren installerade vi vår första markplacerade solcellsanläggning – ett prisvärt alternativ om taket är olämpligt eller ligger i ogynnsamt väderstreck.

Vi fortsätter jobba för en hållbar framtid med mer solceller, fler elbilar och nya hållbara projekt. Därför flyttar vi snart till större lokaler i Stenvreten-området i Enköping. Håll koll på vår hemsida eller följ oss på Facebook för mer information om flytten!

God Jul och Gott Nytt År!

Vi har byggt solcellsanläggningar i Enköping, Västerås, Bålsta, Sala, Heby och Köping.